
Avaluació en Musicoteràpia
Seminari amb Gustavo Schulz Gattino
Gustavo Schulz Gattino
Licenciat en musicoteràpia per les Facultats EST (2007), Màster (2009) i Doctor (2012) per el programa de la Salut del Nen i l'Adolescent de la Facultat de Medicina de la Universidad Federal de Río Grande do Sul (UFRGS). Actualment és professor de l'Aalborg Uiversity (Dinamarca) en la llicenciatura, màster i doctorar en musicoteràrpia d'aquesta universitat. Ha estat professor de la llicenciatura en música a la Universitat del Estado de Santa Catalina (UDESC), de la llicenciatura en Naturologia a la universitat del Sur de Santa Catalina (UNISUL), com acoordinador i professor dels cursos de postgrau en musicoteràpia de la Facultat de Candeias (FAC) i la Facultat Sao Fidélis (FSF). Va fer el doctorat al Institut de Ciències Biomédiques Abel Salazar (ICBAS) de la Univestitat de Porto (UP), Portugal.
Ha treballat com a musicoterapeuta voluntari a l'Associació Socioterapèutica d'Almeida (ASTA), a Portugal i al Moviment de Pares i Amics dels nens discapacitats (MAPADI).
Té experiència en musicoteràpia amb persones amb discapacitat intelectual, autisme i pluridiscapacitat.
Desenvolupa projectes de traducció i validació de instruments d'avaluació en musicoteràpia.
Ha publicat treballs a Argentina, Àustria, Brasil, Corea del Sud, Xile, Colòmbia, Espanya, Noruega, Bolívia i Portugal.
És el coordinador per Brasil de l'estudi multicèntric de Musicoteràpia i Autisme TIME-A.
Actualment és membre del consell editorial de la Revista Brasilenya de Musicoteràpia i coordina el Grup Iberoamericà de Investigació en Musicoteràpia a Brasil.
Campus Mundet, Edifici Migdia, Aula 1202
Horaris
Dissabte 16 de 10hs. a 14 hs. i de 15hs. a 19hs.
Descripció del Seminari
Gustavo Schulz descriu aquesta formació de la manera següent:
La musicoterapia estuvo mucho tiempo centrada en las intervenciones y experiencias musicales posibles para el tratamiento musicoterapétuco. Los procesos de organización y sistematización de las prácticas evaluativas solamente recibieron un foco en los últimos años a partir de la necesidad de utilización de evaluaciones en trabajos de investigación. Este curso/taller tiene el objetivo de profundizar los conocimientos prácticos y teóricos a respecto de la utilización de procedimientos de evaluación en distintas etapas del proceso musicoterapéutico. Además, la formación tiene el propósito de presentar las características e funciones de los cuatro pilares fundamentales de la evaluación: testes estandarizados, observaciones, entrevistas y procedimientos no formales de evaluación. Este taller tiene la también el objetivo de presentar algunos de los posibles testes y escalas de otras disciplinas que pueden ser aplicados en el campo musicoterapéutico. Será trabajada en este taller una escala que tiene una amplia utilización para distintas poblaciones en el campo musicoterapéutico: la escala IMPROVISATION ASSESSMENT PROFILES/PERFILES DE ANÁLISE DE LA IMPROVISACIÓN (IAPs). La formación tiene un gran componente práctico ya que los participantes harán distintas aplicaciones de los IAPs y también de los distintos tipos de evaluación en musicoterapia según la presentación de distintos casos clínicos y por medio de dinámicas vivenciales.
Inscripció
ES55 0081 0397 3500 0124 0234
Poseu el vostre nom al concepte de l'operació i Seminari Musicoteràpia Febrer.