
מה נוצר? מידעון אמנות חזותית
כנסים, ימי עיון, השתלמויות, תערוכות , ערכות וחומרי למידה
דצמבר 2015
כנס פתיחת שנה - נובמבר - תל אביב
בתמונה אחת הקבוצות בביקור בסטודיו של יאן ראוכוורגר.
יום עיון במוזיאון טיקוטין - מחוז חיפה
המורים קיבלו הדרכה בשלושה מוקדים במוזיאון הכוללים תערוכות וחדר יפני, שמעו הרצאה מרתקת של האמן-פסל-מוזיקאי היפני, נובויה ימגוצ'י, והשתתפו בסדנאות שונות כמו קליגרפיה, אוריגמי ומנגה קומיקס יפני.
את יום העיון הובילה הממונה על האמנות במחוז סיוון שמעוני (כהן).
השתלמות חגים - מפגש ראשון - חנוכה
ב- 9/12/15 יצאה לדרך השתלמות החגים במפגש ראשון במוזיאון פתח תקווה בנושא: "ברית מילה".
היום נפתח בהרצאתה של ד"ר סמדר שפי "הכתב באמנות ישראלית" בה התייחסה לטקסט בטווח שבין הטקסט כדימוי ועד לטקסט כמבליע זיכרון.
סיירנו בתערוכה "ביבליולוגיה: הספר כגוף" ויצרנו בסדנא לפי השיר "איך לכתוב שיר דאדאיסטי" של המשורר הדאדאיסטי טריסטאן צארה. וכך יצרנו טקסט ששפתו משוחררת מעכבות מוסר והיגיון. לסיכום שמענו את הרצאתו של דני רוזנברג "גוויה נפלאה" על היצירה הנוצרת מתוך הרס ושבר, בין שפה פנימית וחיצונית בקו התפר, בטשטוש של המקריות, האקראיות וחוסר השליטה.
השתלמות חקר אמן / חקר תערוכה
השתלמות חקר אמן של מט"ח יצאה לדרך בחודש אוקטובר, בהובלתה של אורלי עמיקם מדריכה ארצית של החטיבה העליונה. ההשתלמות הינה מקוונת ובת 60 שעות. בהשתלמות משתתפים מורים המלמדים בחטיבה העליונה והיא נותנת מענה לשינוי שיחול בבחינת הבגרות החל משנה"ל תשע"ז.
על פי הסילבוס החדש, התלמיד יבצע בכיתה י' חקר אמן ומחווה לאמן, ובכיתה י"א - חקר תערוכה והעמדת תערוכה. בהשתלמות לומדים להעמיד שאלת חקר ראויה, למצוא מקורות מידע רלוונטיים, להנחות ולכתוב מחוון הערכה. כמו כן, מתוודעים למושגים מעולם האוצרות ומחקר תערוכות.
השתלמות למורי האמנות - "לראות, להבין, לאהוב אמנות"
החינוך המיוחד באמנות
ערכי מפתח הל"ב והחינוך האזרחי באמנות החזותית
בחודש דצמבר הועלתה לאתר לשימושם של המחנכים, הרכזים החברתיים ומורי האמנות ערכה המשלבת בין ערכי מפת"ח הלב, החינוך האזרחי והאמנות החזותית. המהלך מאפשר הרחבה של הלמידה וההתנסות בחיבור לערך מפתח הל"ב במהלך השנה, במסגרות מגוונות ובשיעורי אמנות. הערכה כוללת שמונה יחידות הוראה-למידה המיועדות למחנכי כיתות ד'-ו' ולמורים לאמנות. בנוסף, בכל חודש תעלה לאתר המפמ"ר מצגת עם תכנים נוספים בהתאם לערך החודש. כל החומרים והקישורים באתר שלנו...
בתמונה, יצירתה של עירית רבינוביץ', אמבת (אקריליק על בד, 2005, 120X120) המשמשת ללמידה בערך שונות, חודש כסלו
טיוטת תכנית הלימודים החדשה לבתי הספר היסודיים
מאז שנות השבעים של המאה העשרים לא נכתבה תכנית לימודים באמנות לבתי הספר היסודיים. כתיבת התכנית חיונית למורי האמנות, לאור השינויים הרבים שהתחוללו בעולם מאז כתיבת התכנית הקודמת.
התכנית מותאמת להוראה של שעתיים בשבוע, על פי דגם פתוח ומודולרי המוצע למורה ומחלקת את לימודי האמנות לשלוש חטיבות גיל: כיתות א-ב, כיתות ג-ד וכיתות ה-ו. התכנית נותנת מענה להוראה-למידה הן בהיבט המעשי של יצירה וביטוי חזותי והן בהיבט הפרשני של הבנת יצירות ודימויים בעידן החזותי. התכנית מעודדת הוראה משתפת, המבוססת על דיאלוג וסובלנות לריבוי דעות ופתרונות.
אנו שמחים לחשוף בפניכם את תכנית הלימודים החדשה לבתי הספר היסודיים. נכון להיום זוהי טיוטה, עד לאישורה של התכנית במהלך שנה"ל תשע"ו, הדפסתה והפצתה.
אתר מפמ"ר לאמנות - המחודש
בימה חזותית למורה
אתם מוזמנים לשתף בפרוייקטים ובשיעורים שקיימתם בבית ספרכם עם התלמידים. את העבודות יש לשלוח כתמונות (לא כמצגת) ובקובץ וורד נפרד יש לציין את שמכם, שם בית הספר, גיל התלמידים והסבר קצר על נושא השיעור, מטרותיו, מהלכו, טכניקות ושיטות העבודה. נשמח מאוד אם תענו בחיוב ליוזמה זו, זוהי פלטפורמה נהדרת לשיתוף ולמידת עמיתים.
את העבודות שלחו לשרלית חוג'ה: sharlithuja@gmail.com